Voor ouders

STEAMSPOT

In het STEAMspot gaan kinderen met de handen aan de slag.
Vanuit een open opdracht gaan de kinderen ontwerpen, bouwen, bijstellen en het presenteren aan elkaar.
Solderen, houtbewerking, het bouwen van knikkerbanen, alleen of in groepjes!
Daarbij komen vaardigheden als programmeren, digitaal ontwerpen, 3D printen en robotica het komt allemaal aan bod
Motivatie, plezier en creativiteit zijn kernwoorden die hier bij passen!

Leerlingen gaan meermaals naar STEAMPOINT in Oudehaske waar ze een dagdeel zich onderdompelen in STEAM onderwijs.

Wetenschap Techniek STEAMIn het STEAMspot van onze school gaan kinderen met de handen aan de slag. Hier krijgen ze de kans om hun nieuwsgierigheid en creativiteit te verkennen en te ontwikkelen. Onze benadering is gebaseerd op de STEAM-methode, waarbij Wetenschap, Techniek, Engineering, Kunst en Wiskunde samenkomen.

Vanuit een open opdracht gaan de kinderen ontwerpen, bouwen, bijstellen en presenteren aan elkaar. Ze krijgen de vrijheid om hun eigen ideeën te ontwikkelen en oplossingen te bedenken voor echte uitdagingen. Of het nu gaat om solderen, houtbewerking, het bouwen van knikkerbanen of samenwerken in groepjes, onze leerlingen hebben volop mogelijkheden om hun talenten te ontdekken.Wetenschap Techniek STEAM

Binnen ons STEAM-programma leren de kinderen ook vaardigheden die essentieel zijn voor de toekomst. Programmeren, digitaal ontwerpen, 3D printen en robotica staan centraal. Door middel van deze technologieën kunnen de leerlingen hun ideeën tot leven brengen en praktische problemen oplossen. Ze worden aangemoedigd om out-of-the-box te denken en hun creatieve en kritische denkvaardigheden te ontwikkelen.

 

Bij Basisschool De Hoeksteen geloven we dat motivatie, plezier en creativiteit essentieel zijn voor het leren en groeien van kinderen. Daarom hebben we STEAM geïntegreerd in ons curriculum. Door middel van hands-on activiteiten en uitdagende projecten stimuleren we onze leerlingen om te experimenteren, te ontdekken en te innoveren. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin ze zichzelf kunnen uitdagen, fouten kunnen maken en successen kunnen vieren.

Wetenschap Techniek STEAM

Wij nodigen jullie van harte uit om een kijkje te nemen in ons STEAMspot en te ervaren hoe onze leerlingen met enthousiasme en passie aan de slag gaan. Samen bouwen we aan een solide basis voor de toekomst van onze kinderen.
Naast STEAMonderwijs kunnen leerlingen ook gebruik maken van het aanbod van Technium. Hier werken leerlingen elke veertien dagen een dagdeel aan uitdagende opdrachten, waarbij ze de STEAM vaardigheden inzetten.

Ontdek met ons de spannende wereld van Wetenschap, Techniek en STEAM!